Olohuone/ Nussivat Pääskyset

Nussivat Pääskyset valitsin katsottavien listaan tietysti nimen perusteella.

Esitys alkoi kun bikineihin ja kelmumyssihin sonnustautuneet Pääskyset purjehtivat paikalle ämpäreitä ja vateja päänsä päällä kantaen. Sitten alkoi kipsivellin sekoitus. a-2388a-2394a-2397a-2400

Valistunut katsoja saattoi jo arvailla mihin tämä johtaa…

a-2413 a-2431 a-2453

Kipsatut Pääskyset asettautuivat poseeraamaan.  En valitettavasti päässyt Pääskysiä jututtamaan, joten taustatiedot ovat haperot ja tulkinta silkkaa arvailua, mutta päättelimme että tässä saattaisi olla kolme antiikin jumalaa, Artemis, Arfodite  Afrodite ja Poseidon.

a-2462 a-2463 a-2469 a-2470 a-2471

Kipsi alkoi nopeasti kuivua helteessä ja Pääskysten kädet väsyä. Pienistä liikkeistä mureneva kipsipinta halkeili ja putoili vähitellen ja paljasti nussivat pääskyset jumalten sisällä.

a-2486 a-2494 a-2502 a-2513 a-2519

Esitys oli hauskaa seurattavaa ja herätti hyvinkin fyysisiä tuntemuksia kun samaistuin helteessä kädet koholla seisoviin ja rapistunutta kipsiä irti kaapiviin esiintyjiin. Melkein yhtä hauskaa oli seurata katsojia, joita riitti hämmentyneistä tirkistelijöistä esiintymisareenalle minitraktorilla kaahanneeseen polttarien päähenkilöön. Ihan oman performanssinsa järjesti jo toista kertaa Nussivia pääskysiä paheksumaan saapunut vanha nainen, joka istui koko puolitoistatuntisen esityksen ajan viereisessä infopisteen teltassa ja PAHEKSUI kovaan ääneen. Oikeastaan en ole koskaan livenä tavannut näin kliseisesti nykytaiteesta närkästynyttä henkilöä, että sillä tavalla hän nosti Olohuoneen aiheena ollen kliseen ihan metatasolle. Yritin jututtaa tolaltaan mennyttä mummoa, ja tuloksena oli esimerkiksi: “Ei tämä ole mitään taidetta! 1800-luvulla Suomessa oli taidetta ja sen jälkeen kaikki on ollut vain alamäkeä” ja “Taiteen pitää olla kaunista ja siitä pitää tulla hyvä mieli, tästä tulee kaikille vain paha mieli!” Kuvattavaksi hän ei valitettavasti suostunut, mutta ikuistin vieraskirjaan jätetyn kommentin:

a-2529

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s